Axnor forbedrer vedlikehold på vindturbiner

Nanoteknologi er løsningen.

PUBLISERT Torsdag 17. september 2020 – 14:14 SIST OPPDATERT Torsdag 17. september 2020 – 16:24  

Axnor er et fremoverlent selskap som leverer tjenester til

  • Olje & Gass
  • Eiendom & Samferdsel
  • Maritime
  • Oppdrettsnæring
  • Energi.

Et av selskapene i Axnor, Axnor Surface har nå et nytt produkt som forbedrer vedlikeholdet ved å redusere behov for vask på blant annet vindturbiner.

– Vårt vedlikeholdsprodukt, Pureti sprayes på og lager en superhydrofil overflate, forklarer Rhoar Hammersland Skjøndal, daglig leder i Axnor Surface. UV-lys (dagslys) reagerer med titandioksid og aktiverer overflaten, noe som gjør at vindturbinene blir selvrensende.

Bildet i saken viser behandlede områder på en vindturbin som står i Brasil.

– Feltet til venstre er ubehandlet og har stått 9 måneder, forklarer han. Feltet er behandlet med Pureti og ser like rent ut etter 9 måneder. Pureti er også miljøvennlig da det er vannbasert.

Han forklarer at produktet også har og en annen fordel.

– Det nøytraliserer skadelige utslipp. I tillegg til å bryte ned organisk skitt og smuss, renser det luften.

Forskningsprosjekter viser at PURETi- behandlede overflater kan eliminere opp til 70% av Nox og NO2 som passerer overflaten.

– En kan si det slik at vindturbiner får noe av den samme funksjonen som trær.

Han forklarer at ved behandling av et område på størrelse med en fotballbane, vil PURETi nøytralisere NOx-utslipp fra 40 biler som kjører 81,000 mil pr år.

– Vindmøller krever vedlikehold på lik linje som alt annet, vi kan også ta oss av reparasjoner av blader og annen struktur da vi har avtaler med leverandører på slike produkter, avslutter han.PARTNERAXNOR-ENERWE-PARTNER

Om Axnor

Axnor er et fremoverlent selskap som leverer tjenester til vår unike industri. Vi skal etterleve den gode arbeidskulturen og være med å bidra videre til det grunnlaget vi har fått fra våre forfedre.

Related Posts